Hpv Aşısı Kimlere Yapılmalı?

Hpv Aşısı Kimlere Yapılmalı? Türkiyede

Hpv Aşısı Kimlere Yapılmalı? HPV Aşısı Türkiye, HPV aşısı, Siğil Tedavisi, HPV Virus Tedavisi, Genital sigil Tedavisi, Ascus Tedavisi Türkiye, Hpv, aşı, Aşılar, Hpv virüs, Hpv virüs aşıları, Türkiye hpv aşı, Hpv forum aşı, Hastane hpv aşı hakkında bilgiler. (Hpv Aşısı Kimlere Yapılmalı?)

(Hpv Aşısı Kimlere Yapılmalı?)

Human papilloma virüsüne HPV karşı yeni çıkan kuadrivalan aşı yardımıyla artık servikal kanser riskini rahim ağzı kanseri, servikal displazi, vulva ve vaginanın prekanseröz lezyonları ve genital siğilleri yaşam boyu önleme şansına sahibiz.

Hemen hemen cinsel yaşamı başlamamış erişkinlik çağındaki kızlara ve cinsel olarak etken sadece hemen hemen

HPV bulaşmamış 45 yaşına kadar olan tüm bayanlara uygulanabilen bu aşı HPV ‘nin Tip 6, 11, 16 ve 18 adlı virüslerinden korunmaya yardım eden bir aşıdır.

Cinsel yaşamı başlamamış 9 yaşından itibaren tüm kızlar bu aşının birinci hedefidir.

Bu yaşlarındaki kızların meningokok konjuge aşısı ve difteri-tetanoz-boğmaca benzer biçimde öteki aşıları da yaptırması gerekir ve beraber yapılmasının negatif tesiri olmadığı gösterilmiştir.

Hpv Aşısı Kimlere Yapılmalı?

Adam çocuklarını HPV’ye karşı aşılamanın etkinliği henuz araştırma aşamasındadır.

HPV geçişi deri-deri temasıyla gerçekleşir. (Genital siğil tedavisi) Cinsel birleşme gerçekleşmese dahi mesela el yada ağzın genital bölgeyle temasıyla da HPV bulaşabilir. Cinsel birleşme servikal kanserin (rahim ağzı kanseri) en sık bulaşma yoludur.

Kondom koruyabilir sadece tam olarak etkin değildir.

ABD’de her yıl tahminen 6.2 milyon şahıs HPV ile infekte olmaktadır ve ortalama 20 milyon şahıs HPV ile infektedir. (Genital siğil tedavisi) Bir araştırmaya nazaran tüm ABD nüfusundaki 12 yaşındaki kızların tamamının aşılanması 200.000 den fazla HPV infeksiyonunu, 100.000 anormal pap smear testini ve 3300 servikal kanser olgusunu önleyecektir.

Bu mevzuda sıhhat çalışanları kadar ailelerinde bilinçlenmesi gerekmektedir.

HPV enfeksiyonlarının bir çok (yüksek riskli yada düşük riskli tip) belirtisizdir ve bağışıklık sistemi tarafınca denetim altında tutulabilir sadece çeşitli sebeplerden bağışıklık sistemince denetim altına alınamazsa infeksiyon kendini gösterir. (Genital siğil tedavisi) Kısaca yüksek dereceli servikal intraepitelyal neoplazi (CIN) ve invazif karsinoma ilerleme olasılığı artar. Hem de yüksek riskli

HPV’nin anal, penil, skrotal, vulvar, vaginal kanserleri de arttırma olasılığı vardır.

Kalıcı enfeksiyon virüs alındıktan minimum 6 hafta sonrasında oluşur, senelerce fark edilmeden kalabilir ve düşük yada yüksek riskli olabilir. (Genital siğil tedavisi) Yüksek risk taşıyan integre HPV artık insan DNA’sıyla birleşmiştir ve daima anormal Pap smear testine sebep olur. Eğer kolposkopide de saptanırsa servikal kanserin ilerlemesini engellemek için tedavi edilmelidir.

Günümüzde düşük sosyoekonomik düzeyde, sıhhat hizmetine

Smear testi ile servikal tarama bu denli mühim olmasına karşın bir oldukca hanım malesef bu mevzuda bilgisizdir yada yeterince ehemmiyet vermemektedir. (Genital siğil tedavisi) Günümüzde düşük sosyoekonomik düzeyde, sıhhat hizmetine ulaşamayan yada sıhhat güvencesinden yoksun bir oldukca hanım yeterince izlenememektedir. Bu yüzden gelecekte servikal kansere bağlı ölüm oranlarının azaltılmasında HPV bağışık laması destek olabilecektir.

Genital siğil tedavisi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

HPV bir vürüstür Lezyonları, siğil benzeri düzgüsel siğiller değildir. HPV virüsünü Negatif etmek gerekir. Düzgüsel siğil olmadığı için Yakmayla, Dondurmayla, Lazerle, Asit içerikli damlalar ve krem ile geçmez. Cildinizi tahriş ettiğiniz için çoğalarak yayılır.

İlgili Makaleler ::.

Yorum Yaz ::.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir