Cinsel organlardaki siğil türlü sorunlar yapabilir?

Cinsel organlardaki siğil Siğiller türlü problemler yapabilir?

Cinsel organlardaki siğil türlü problemler yapabilir?, Siğiller, Resimleri, Ascus, Rahim ağzı kanseri, HPV virüsü, Makatdaki siğillerin, Dilde var, Kasıklarda siğil var iyi mi geçer?

Siğiller Human Papilloma Virüs (HPV) sık rastlanan bir virüs çeşididir.

Bir DNA virüsüdür ve siğiller, papillomlar, serviks kanserine niçin olur. Cinsel açıdan etken kişilerin bir çok, yaşamlarının bir döneminde bu virüs ile karşılaşırlar. HPV erkekte penis üstü ve genital bölgede , hanımda dış genital organlar, vagina ve rahim ağzına yerleşir.

Siğiller HPV virüsünün 200’ün üstünde tipi vardır.

Siğiller HPV virüsünün 200’ün üstünde tipi vardır, bilhassa genital bölgede görülmesine karşın bazı tipleri anal bölge, ağız içinde (oral cinsellik sebebiyle) görülebilmektedir. HPV virüsü vücuda girdikten sonrasında dönem dönem alevlenmeler ile ortaya çıkabilmektedir. HPV (Human papilloma virüsünün) genital siğil yada kondilom denen lezyonlara yol açabilir.

Hanımda ve erkekte çıkmış olduğu bölgeye gore kanser oluşumuna sebep olabilir.

Siğiller Hanımda ve erkekte çıkmış olduğu bölgeye gore kanser oluşumuna sebep olabilir. Hanımda rahim ağzı kanseri, adam ve hanımda anüs çevresinde anal kanser, erkekte penis ve üretra hatta mesane kanserine yol açabilmektedir. Aynı şekilde oral cinsellik sebebiyle ağız içinde , dilde, damakta lezyonlar oluşturarak kanser oluşumuna zemin oluşturabilirler.

Etken lezyon oluşması kişinin bağışıklık sistemi ile ilgilidir.

Siğiller Her HPV tipi kansere sebep olmaz iken, hastalığın tekrarlaması , vücutta etken lezyon oluşması kişinin bağışıklık sistemi ile ilgilidir. Bazı insanoğlu virüs ile karşılaşmalarına karşın hiçbir emare vermeden virüs vücut tarafınca yok edilebilmekte yada taşıyıcılık dediğimiz hastalık olmadan bir tek bulaşıcılık özelliği kalmaktadır.

HPV cinsel yolla bulaşan en sık enfeksiyondur.

Siğiller HPV cinsel yolla bulaşan en sık enfeksiyondur. ABD Birleşik Devletleri (ABD) hastalık denetim merkezi (CDC) verilerine gore dünyada cinsel etken hanım ve adamların ortalama % 50’si yaşamları süresince HPV ile minimum bir kez enfekte olurlar.

HPV VİRÜSÜNÜN TANISI NASIL KONULUR?

HPV virüsünün tanısı görünümüne bakılarak konulur. Çıplak gözle ve büyüteç yardımı ile lezyonların değerlendirmesi sonucu tanı konur. Oldukça tipik görünümler vardır. Dıştan görünümü karnıbaharı çağrıştırır şekildedir, şüphede kalınan lezyonlar patolojik değerlendirme ile virüsün tipi belirlenir.

Hanımlarda tertipli aralıklarla meydana getirilen smear testi

Siğiller Hanımlarda tertipli aralıklarla meydana getirilen smear testi ve şüpheli lezyonun çıkarılıp patolojik değerlendirmesi sonucu net tanı ortaya konulabilir. Erkeklerde ise virüs varlığı araştırılırken genital bölgenin büyüteçli hususi gözlükler ile değerlendirilmesi, şüpheli lezyonlardan örnek alınıp patolojik değerlendirme yapılması ile tanı konur.

İdrarda kan hücrelerinin görülmesi

Erkeklerde penis ağzına (mea) yakın lezyon olması yada idrarda kan hücrelerinin görülmesi idrar yolunun kamera ile(sistoüretroskopi) değerlendirilmesini gerektirir. HPV virüsü ile temas eden her insanda emareler ortaya çıkmayabilir, fakat partnerinde kondilom(genital siğil) bulunan bir kişide % 60-90 virüs varlığı tespit edilmiştir.

Adam yada hanımdan birisinde HPV lezyonunun tespit edilmesi durumunda

Siğiller Adam yada hanımdan birisinde HPV lezyonunun tespit edilmesi durumunda öteki kişinin ilgili doktora kadın ise hanım doğum , adam ise üroloji doktoruna gitmesi uygun olur. Hastaların ek olarak makat bölgesi ve ağız içi lezyonlara yönelik olarak genel cerrahi ve kulak burun boğaz uzmanı tarafınca muayene edilmesi tam bir değerlendirme için uygun olacaktır.

HPV NASIL BULAŞIR?

Siğiller HPV en sık cinsel teması ile bulaşır. Cinsel temas ile bulaşma en mühim bulaşma yoludur. Bununla beraber cinsel birleşme olmadan cilt teması ile de bulaşma olabilir. Ek olarak koterizasyon işlemi esnasında hava yolu ile bulaşma olabileceği de bildirilmiştir. Anal ve oral ilişki ile makat bölgesine ve ağız içine bulaşmalarda bildirilmiştir.

Varolan siğillerin genital bölgenin jilet ve kesici aletlerle temizlenmesi esnasında çevre dokulara ekilmesi ve bu şekilde kasık bölgesinde daha geniş bir alanda ortaya çıktıkları tespit edilmiştir.

Doğum esnasında vaginal bölgedeki HPV’nin çocuğa geçmesine bağlı

Doğum esnasında vaginal bölgedeki HPV’nin çocuğa geçmesine bağlı laringeal papillomatozis vakaları bildirilmiştir. Çoğu zaman vaginal ve anal, kimi zaman de oral cinsel ilişkiyle bulaşma olmaktadır. İnsanlar içinde yanlış bir kanı bir tek cinsel birleşme ile bulaşacağı ve prezervatifle korunulabileceği yönündedir.

Prezervatifin koruyuculuğu yoktur

Fakat vagen yada penis içinde uretrada değilde kasık bölgesinde, pubik bölgede, makat bölgesindeki lezyonların varlığında prezervatifin koruyuculuğu yoktur. Ek olarak cinsel birleşme olmadan bir tek cildin temas etmiş olduğu durumlarda da bulaşma olabilmektedir.

HPV ile enfekte olabilirler.

Çoğunlukla herhangi bir emare vermediği için, bir çok adam ve hanım asla bilincinde olmadan HPV ile enfekte olabilirler. Cinsel ilişkiden seneler sonrasında bile görülebilen HPV’ye, tek eşli erkeklerde dahi rastlanabilmektedir.

HPV virüsü ile enfekte bir şahıs ile cinsel ilişki sonrası lezyonların ortaya çıkışı 2-3 ayı alır. Lezyonlar kendiliğinden gerileyip ortadan kalkabilir. Burada belirleyici olan kişinin vücut direnci ve virüsün bulaştırıcılık gücüdür.

HPV hakkında bilinmesi ve yapılması gerekenler nedir?

HPV çoğu zaman cinsel temas ile bulaşmaktadır, genital bölge cilt teması ile de bulaşma olabilmektedir.

Eşinde ve/yada partnerinde HPV tespit edilen şahıs ne olursa olsun tabip kontrolünden geçmelidir(Üroloji ve/yada Hanım Doğum doktoru tarafınca).

Siğiller HPV aşısı cinsel birleşme

HPV aşısı cinsel birleşme yaşamamış ve /yada HPV virüsü (tip 6.11, 16, 18) tespit edilmemiş 9- 27 yaş arası kişilerin aşılanması koruyuculuk açısında avantajlıdır.

Bayanlar cinsel olarak etken oldukları dönem süresince yılda 1 – 2 kez smear testi ile kontrolden geçmelidir.

Eşcinsel erkeklerde yada anal cinsel ilişkide bulunan bayanlarda senelik anal muayene ve Pap testi( anal smear testi) yapılmalıdır.

Siğiller Genital ve anal bölgede kondilom tespit edilirse

Genital ve anal bölgede kondilom tespit edilen hastaların kulak burun boğaz doktoru tarafınca HPV açısından muayenesinin yapılması da uygun olacaktır.

Siğiller Cinsel ilişki esnasında prezervatif kullanılması bulaştırıcılık ihtimalini azaltmaktadır.

Adam yada hanım olsun genital bölgelerinde değişik bir lezyon gördüklerinde zaman kaybetmeden üroloji yada kadın-doğum doktoruna başvurmaları uygun olacaktır.

Tedavi edilmemiş, geciktirilmiş vakalarda kanser dönüşüm riski oldukça daha fazladır, erken müdahale devamlı oldukça daha avantajlı ve yaşam kurtarıcıdır.

Genital siğiller cerrahi olarak alınabilirken, koterizasyon(yakma işlemi) yada kriyoterapi(dondurma işlemi )ile ortadan kaldırılmaktadırlar.

HPV Genital Siğiller Yardımcı Bitkisel Ürünler

Genital siğiller hakkında öncelikle doktorunuzun dediklerine önem vermeniz gerekir. Ancak genital siğillerden  kurtulanların ne kullandıklarını nasıl iyileştikleriniz ve test sonuçlarının nasıl temiz çıktığı  forumlarda yorumlarını okumak isterseniz Genital Siğiller Forum İyileşenler Girişi Bitkisel ürünlerden faydalanmak isterseniz bitkisel ürünler hakkında ANTİBİYOKS Sayfasından iletişim kurabilirsiniz. Genital Siğil Forum

İlgili Makaleler ::.

Yorum Yaz ::.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir